HTML

Leonardo kertészei- a reneszánsz közösségi kert

Budapest szívében kialakított közösségi kert "magtársainak" információs és szórakoztató oldala. Szakmai és szakmaiatlan dokumentáció a kertről és másról, emberek kósza halmazának közösséggé válásáról.

Friss topikok

  • p-Aga: Talán tudok segíteni: szijjferi.hu/agro/paradicsom.php (2016.06.11. 14:28) Veszélyben a paradicsom!
  • Leonardo kertészei: Valóban, így van, ahogyan leírtad! De! 1. Van benne balzsam- és vörösborecet, ezen kívül 2. az ált... (2012.08.08. 14:35) Ketchup- és chutney rajongóknak!
  • Leonardo kertészei: Tök jó név! Nagyon tetszik! (2012.07.24. 10:46) Kösz!téri bútorok
  • Zsolt kertész: Kedves Blogolok és Kertészek! Ha "szakmai" kérdésetek van ne késlekedjetek! Várom kérdéseiteket. (2012.07.08. 20:05) Ave, szakértő!
  • Leonardo kertészei: Reménykedjünk, hogy egymásra találnak a messzi távolból is... (2012.06.14. 20:12) Padlizsán szex

Címkék

Vasárnapi jó reggel

2012.06.10. 08:52 Leonardo kertészei

Prof. Dr. Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak?

"Reggel, mielőtt kinyitjuk a szemünket, állítsuk be az agyunkat arra, hogy ma egész nap jó dolgok történnek majd velünk. Mondjuk végig magunkban ezt a rövid szöveget: „Jó reggelt kívánok magamnak és mindazoknak, akiket szeretek, és akikkel ma csak találkozni fogok. Odavezetek egy fénysugarat a lábujjaimhoz, végigvezetem az egész testemen, és mosolyog minden pici sejtem, örül a mai napnak. Ma valami jó történik!” Próbáljuk ki – és tényleg valami jó fog történni! Bagdy.jpg

A saját egyetemi hallgatóimmal is csináltam ilyen kísérletet, igen meggyőző végeredménnyel. A gondolat, a tudat hatalma valóban teremt. Ha meg akarjuk találni ennek az összefüggéseit a modern kvantumfizikában, akkor egész nyugodtan menjünk utána, mert megtaláljuk. A szemünk persze mindent magába fogad, és viszi hátra a tarkólebenybe az információt – de ha az agyunk azt az üzenetet kapta, hogy ma jó dolgok történnek majd, akkor csak jókat keres. Meg van ígérve, te üzented meg – hol van az a jó? És egyszer csak valóban észrevesszük az apró, örömteli dolgokat! Egyszerűen kinyílik bennünk a pozitív érzelem, jobb lesz az energia-háztartásunk. Ezt mindenki kipróbálhatja saját kísérlet keretében is. Egy hétig minden reggel tegyük be a teremtő tudatunkba, hogy ma valami jó történik, közben figyeljük a közérzetünket, a lelkiállapotunkat, a velünk történt eseményekről pedig írjunk naplót - és rá fogunk jönni, hogy ez így igaz. Ha nem hiszünk másnak, higgyünk önmagunknak, a saját tapasztalatainknak!"

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://leonardokerteszei.blog.hu/api/trackback/id/tr24576236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

videkrolvarosba 2012.06.11. 23:18:46

Hűhaaa, messze esett ezzel a bejegyzéssel az alma a fától, gurul-gurul, de mi lesz vele, valaki vagy felveszi, vagy belerúg, vagy csak elrohad magányosan.
Én felveszem, lássuk mi lesz.

Maga az ötlet jó, rengeteg iskola, tanítás példáját ötvözi. Nézd csak!: a Domján féle agykontrollal beállítjuk agyunkat, hogy elmondjuk magunknak egy poztív mantrát. Mint egy kinezológiai oldás. A fénysugár végigvezetése a testen a modern meditáció, és az ősi keleti tisztitó technikák (gyertyaláng tisztitó meditáció) jegyessége. A kvantumfizikai vonal, a Balogh Béla féle rezgésalapú világra épül, a tarkolebeny pedig a természetgyógyászat , pld a múlttal való gyógyítás technikájának alapköve. Van még benn utalás a vonzás hatalmára/törvényére (lásd Titok). Alapvetően a pozitív gondolkodás törvényre utal az egész.

No, álljunk meg egy szóra.

Mit lehet itt pozitív gondolkodással, elérni egy kertben???

Iszen oda, kapa kell, meg locsolókanna!Működő kút, különben ajómókusfejűhéccencségvilágíccsameg, víz kell, meg palánta segítsééég!

A kert nem ez. Nem egy pozitív minta, alapvetően nem. A kertben termesztünk, nevelünk. Neeeem, nem azért az egy kiló paradicsomért, és nem három darab karalábéért. Nem a negyed kiló borsoért, és nem a három szem eperért. Pedig ennyi, nem több fog teremni a kis csökött hétnégyzetméteres kertünkben! Ugye ez mindenkinek világos ?

Semmi több nem fog megteremni, mint amit egy átlagos hétvégi bevásárláson a piacon meg ne vennél. Ami bele ne férne egy nejlontáskádba.
Ami bele nem férne egy napi béredbe.
Azért kapálsz itt... Nyomod a pumpát, hogy jöjjön a víz... Hogy teremjen valami kis etvasz.

Nem más, mint két kiló paradicsom, egy kiló paprika, egy cukkini, vagy padlizsán, 3 fej saláta. Nem több. Kábé ennyi. Egy zacskónyi piac.
Egy napi fizetésünk. Se. Bármikor megvehető.

Mégis.
Nem azért van a kert, hogy ellássa a napi fogyasztást. Nem azért, hogy hencegjünk a haverkonak, mivel azért valjuk be- egy kert még nem menő. Érdekes, de annyira nem menő.
Kell valamit pátyolgatni, kell a szeretetünk termése. Nemtudom hány pár szingli, hány szeretne gyereket, de még szeretne csak nem tud, nem lehet, de véleményem szerint sokan vagyunk.. akiknek ez a kis kert a saját kicsi - nem, nem gyerekünk- hanem a kis tulajdonunk. Nem sír, nem kér enni.

Van egy mondás:

"A boldog élet tartalma nem a vágy, hanem a szeretet."
(Sathya Sai Baba)

Szerintem egyikünk sem egy üvegnyi paradicsombefőttért van kint. A kert iránti szeretet. A szabadásg iránti szeretet. Az egymás iránti szeretet.
A kihalófélben lévő, az egyre inkább hiányzó, a ki nem mondott, de itt a zsúfolt városban is érezhető,
a társaság, a társas lét, a beszélgetés, iránti

szeretet

hiánya.

Leonardo kertészei 2012.06.12. 10:02:15

@videkrolvarosba: Szeretettel várom/juk a szakmaibb írásokat!
süti beállítások módosítása