HTML

Leonardo kertészei- a reneszánsz közösségi kert

Budapest szívében kialakított közösségi kert "magtársainak" információs és szórakoztató oldala. Szakmai és szakmaiatlan dokumentáció a kertről és másról, emberek kósza halmazának közösséggé válásáról.

Friss topikok

  • p-Aga: Talán tudok segíteni: szijjferi.hu/agro/paradicsom.php (2016.06.11. 14:28) Veszélyben a paradicsom!
  • Leonardo kertészei: Valóban, így van, ahogyan leírtad! De! 1. Van benne balzsam- és vörösborecet, ezen kívül 2. az ált... (2012.08.08. 14:35) Ketchup- és chutney rajongóknak!
  • Leonardo kertészei: Tök jó név! Nagyon tetszik! (2012.07.24. 10:46) Kösz!téri bútorok
  • Zsolt kertész: Kedves Blogolok és Kertészek! Ha "szakmai" kérdésetek van ne késlekedjetek! Várom kérdéseiteket. (2012.07.08. 20:05) Ave, szakértő!
  • Leonardo kertészei: Reménykedjünk, hogy egymásra találnak a messzi távolból is... (2012.06.14. 20:12) Padlizsán szex

Címkék

Itt az ideje a másodvetésnek!

2012.08.09. 10:33 Leonardo kertészei

Sokunk kiskertjének növényei átlényegültek gasztronómiai csodává, ezért elkezdhetjük a másodvetést.

A kiürült veteményes ágyásokból takarítsuk ki a növénymaradványokat, ássuk fel és munkáljuk el a talajt, és vessünk el a rövid tenyészidejű sárgarépát, zöldbabot, céklát, édes köményt, csemegekukoricát, téli retket.

Érdemes még ültetni fejes káposztát, karfiolt, karalábét, kínai kelt, leveles kelt és színes levelű saláta palántákat.

Mivel augusztusban és szeptember elején még nagy melegek vannak, érdemes a fenyőkéreg talajborításon (mulcs) elgondolkodni, hogy megakadályozzuk a talaj felmelegedését, és megőrizzük a föld nedvességének gyors párolgását. Ami a mulcsolás mellett vitathatatlanul a legmeggyőzőbb érv, az az, hogy a fenyőkéreg csökkenti a gyomosodást is. 5-6 cm magasságú réteget érdemes kialakítani belőle, amely két év alatt elbomlik ugyan, de humusszá korhadva javítja a talaj vízbefogadó és vízmegtartó képességét.

eltarthatóság1.jpg

Eltarthatóság 2012 (fotó: e.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leonardokerteszei.blog.hu/api/trackback/id/tr274703164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása