HTML

Leonardo kertészei- a reneszánsz közösségi kert

Budapest szívében kialakított közösségi kert "magtársainak" információs és szórakoztató oldala. Szakmai és szakmaiatlan dokumentáció a kertről és másról, emberek kósza halmazának közösséggé válásáról.

Friss topikok

  • p-Aga: Talán tudok segíteni: szijjferi.hu/agro/paradicsom.php (2016.06.11. 14:28) Veszélyben a paradicsom!
  • Leonardo kertészei: Valóban, így van, ahogyan leírtad! De! 1. Van benne balzsam- és vörösborecet, ezen kívül 2. az ált... (2012.08.08. 14:35) Ketchup- és chutney rajongóknak!
  • Leonardo kertészei: Tök jó név! Nagyon tetszik! (2012.07.24. 10:46) Kösz!téri bútorok
  • Zsolt kertész: Kedves Blogolok és Kertészek! Ha "szakmai" kérdésetek van ne késlekedjetek! Várom kérdéseiteket. (2012.07.08. 20:05) Ave, szakértő!
  • Leonardo kertészei: Reménykedjünk, hogy egymásra találnak a messzi távolból is... (2012.06.14. 20:12) Padlizsán szex

Címkék

Metamorfózis

2012.07.24. 14:39 Leonardo kertészei

A csúcsrothadásban szenvedő paradicsomjaim saját, beteg pari100.jpg átlényegülése.

 

 

Hozzávalók: (1 kg paradicsomra vetítve)

  • 1 kg zöldparadicsom
  • 20 dkg nyers nádcukor
  • 1 db zöldalma
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db citrom
  • 1 dl víz
  • fahéj, szegfűszeg, reszelt, friss gyömbér, kis chili, durvára darált színes bors, római kömény- ízlés szerint
  • 0,5 dl balzsamecet
  • kevés tartósító a tetejére (nátriumbenzoát, szalicil)

Elkészítés:

A paradicsomot jól megmossuk, apróra vágjuk, majd a vízzel 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a citrom levét és reszelt héját, az almát (pektin a zselésedéshez) és a lila hagymát. Ezután fűszerezzük a többi hozzávalóval, s addig főzzük, amíg jó sűrű, fényes lesz, és a paradicsomdarabok megpuhulnak. Forrón üvegekbe töltjük,1/2 késhegynyi tartósítószert teszünk a tetejére. Lezárjuk, pár pillanatra fejtetőre állítjuk és száraz dunsztba tesszük.

A végeredmény:


zoldparadicsomlekvar.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(recept: e., fotó: www.nosalty.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leonardokerteszei.blog.hu/api/trackback/id/tr284675080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása