HTML

Leonardo kertészei- a reneszánsz közösségi kert

Budapest szívében kialakított közösségi kert "magtársainak" információs és szórakoztató oldala. Szakmai és szakmaiatlan dokumentáció a kertről és másról, emberek kósza halmazának közösséggé válásáról.

Friss topikok

  • p-Aga: Talán tudok segíteni: szijjferi.hu/agro/paradicsom.php (2016.06.11. 14:28) Veszélyben a paradicsom!
  • Leonardo kertészei: Valóban, így van, ahogyan leírtad! De! 1. Van benne balzsam- és vörösborecet, ezen kívül 2. az ált... (2012.08.08. 14:35) Ketchup- és chutney rajongóknak!
  • Leonardo kertészei: Tök jó név! Nagyon tetszik! (2012.07.24. 10:46) Kösz!téri bútorok
  • Zsolt kertész: Kedves Blogolok és Kertészek! Ha "szakmai" kérdésetek van ne késlekedjetek! Várom kérdéseiteket. (2012.07.08. 20:05) Ave, szakértő!
  • Leonardo kertészei: Reménykedjünk, hogy egymásra találnak a messzi távolból is... (2012.06.14. 20:12) Padlizsán szex

Címkék

Blogdoktor Zsolt

2012.07.12. 17:21 Leonardo kertészei

A Leonardo Kert flórája egészséges összképet mutat, a kiskerteken látszik a gyakori, egyre nagyobb szakértelemmel, igényességgel és szeretettel végzett növényápolás. A növények egészségesnek látszanak, némi tápanyaghiányon és napégésen kívül komolyabb károsodás nem tapasztalható a leveleken.

betegség9, 400.jpg
 
Öntözés:
Reggel vagy kora este érdemes. Ilyenkor napégés nem keletkezhet a vízcseppek hatására a növényeken. A reggeli a preferáltabb mert ilyenkor az éjszakai esetleges fülledtség – ami a patogén gombák kifejlődésének is kedvez – nem rizikó faktor. A termő és már kifejlődött zöldségnövényeket (és virágos dísznövényeket ) érdemes árasztásos módszerrel öntözni (ez a talaj áztatásos belocsolását jelenti). Ilyenkor a legjobb az öntözővíz hasznosulása (és nincs az esetleges terméseken sem vízcsepp okozta károsodás).
betegség4, 300.jpg
Próbáljuk meg a talajt legalább 30 cm mélyen átnedvesíteni. A talajtakarás segíti a talaj nedvesség párolgásának csökkenését. Ez lehet természetes eszközökkel (min. 10 cm mulcs) vagy talajtakaró geotextil segítségével.
A gyommentesítésre hívom még fel a figyelmet, hiszen a gyomnövények “elihatják” a kertünk haszonnövényei elől a vizet és természetesen “elehetik” a tápanyagot!
betegség8, 400.jpg
 
A növények termőképessége fajta és termékenyülés függő, ezért lehetséges az, hogy egy tő paprikán, paradicsomon, cukkinin, stb. csak egy termés fejlődik, amíg a másik paprikán, stb. 3-4, esetleg még több. Erről érdemes az ültetés előtt a beszerzési forrástól érdeklődni.
 
Blogdoktor:
Zsolt 200.jpg
(növényfotók: e.)
(asszisztencia: Somogyi Ildikó)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leonardokerteszei.blog.hu/api/trackback/id/tr514649654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása